boris zwart 3.png
context OKOKkopie.png
kofferVA test kleurkopie.png
koffer dicht OK.PNG
koffer open test kleur.png

Boris is een toolkit die onervaren gebruikers motiveert en ondersteunt bij het verwerven van nieuwe maak-vaardigheden. De toolkit komt samen met een te assembleren designobject en wil zo mensen motiveren om zelf aan de slag te gaan. 

De gereedschappen zijn voorzien van handige functies die niet-professionele gebruikers introduceren in de wereld van het maken. De vormgeving is neutraal en wil op die manier meer mensen aanspreken dan enkel mannelijke, professionele gebruikers.  Mensen lijken steeds minder zelf aan de slag te gaan met gereedschappen om zaken te maken of te herstellen. Dat is jammer want naast veel praktische voordelen, zoals financiële en ecologische, is zelf zaken maken ook goed voor ons welzijn. Maken maakt ons gelukkig.

TOOL OKkopie.png
SCHROEFTOOL OK.png
HULPTOOL OK.png

Elke tool in de kit ondersteunt zijn eigen deel in het maakproces. Dankzij de toegankelijke en gebruiksvriendelijke vormgeving van de boor-/schroefmachine wordt de gebruiker begeleid in het proces van assembleren. Het gereedschap is voorzien van functies die ondersteunen in het loodrecht boren, diepte instelling, eenvoudige en duidelijk instellingen, ..etc.

30% van alle fouten bij het maken gebeurd bij het meten. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen komt Boris met zijn eigen meet-tool. Met deze meet-tool wordt plaatsbepaling op zowel kleine als grote oppervlaktes eenvoudiger. Dit doet hij door te ondersteunen in het afmeten, waterpas bepaling,...etc.

 

Binnen de toolkit van Boris kan men nog diverse andere ondersteunende accessoires vinden zoals een schroeftool. Voor vele nieuwe gebruikers is het niet vanzelfsprekend om zowel een schroef als een schroefmachine tegelijkertijd vast te houden. Om het instapniveau zo laag mogelijk te houden, kan men beroep doen op deze schroeftool die de schroef op zijn plek houdt waardoor er enkel geconcentreerd moet worden op het bedienen van de schroefmachine.

tool 2.118.png
symbolen +scherm.png
batterij + docking.png
Exploded view.108_1.PNG
Kamiel Ceyssens context 1.jpg

Boris kan met een designobject worden aangeleverd. Dit object dient als externe motivator om mensen te overtuigen om zich te verdiepen in het maakproces. Aantekeningen op het object verwijst terug naar handelingen die gedaan moeten worden met de tools, en loodst zo de nieuwe maker door heel het maakproces. Eens als de maker het object voltooid heeft, heeft deze kennis gemaakt met alle aspecten van diverse tools. Na dit proces zal de nieuwe maker het IKEA-effect ervaren, waar men het voldoenden gevoel ervaart van het maken.